Angela Agachi
Psihoterapeut, Psiholog clinician, Psiho-oncolog, Master în Teologie, membru al Colegiului Psihologilor din România cu codul de înregistrare în Registrul Unic al Psihologilor 16034. Membru al Asociaţiei Române de Hipnoză Clinică şi Terapie Ericksoniană din România, al Asociatiei de Psihoterapii Cognitive si Comportamentale din Romania și membru al Asociației Americane de Psihologie.La terminarea liceului am intrat la o facultate tehnică. Dar nu pentru că aș fi fost un om pasionat de mașinării! Pur și simplu așa erau vremurile. Dacă voiai să-ți duci viața într-un oraș, facultatea tehnică era opțiunea!
La finalul facultății am fost repartizată în oraș, dar niciodată nu am fost pasionată de mecanică! Ca inginer am lucrat doar în Atelierul de Proiectare. Și aveam satisfacția că pot să creez, iar munca mea era utilă. Apoi m-am reorientat. În anii 90 eram profesor de informatică. Asta mi-a plăcut mult, dar zbuciumul anilor m-au împins spre mediul privat. Din 1995 lucrez doar în mediul privat, la societăți înființate și unele chiar conduse de mine. Pe la începutul anilor 2000 am început să caut leac pentru pierderi, doliu, temeri, boală, suferință. Am urmat mai multe cursuri de profil, dar până la urmă m-am hotărât să fac și Facultatea de Psihologie.
La terminarea facultății mi s-a părut că am acumulat prea puțină cunoaștere. Voiam să știu mai mult! Am făcut și un Master în Teologie. Dar tot nu era îndeajuns. Au urmat apoi tot felul de cursuri, examene, calificări și formări profesionale. Mi-am căutat drumul. Pe cale, m-am vindecat: de superstiții, de frica de boală, de bătrânețe și de singurătate, de suferința dată de pierderi și de anxietate. Mi-am aflat scopul și sensul vieții mele. De asta sunt aici!
Terapia pe care le-o recomand clienților mei combină atât tehnici de psihoterapie cognitiv-comportamentală (și nu numai) cât și principii, metode filosofice și spirituale.
În lucrul cu clienții îmi folosesc cunoștințele acumulate de-a lungul anilor pentru a-i ajuta să-și înțeleagă gândurile, emoțiile și acțiunile, într-un context mult mai larg și mai profund decât o fac de obicei.
Scopul abordărilor mele este de a ajuta clienții să-și găsească sens și înțeles în viața lor, să-și dezvolte abilități de gândire critică și să-și îmbunătățească capacitatea de a lua decizii. Dar mai ales să se vindece de suferința psihică, doliu, stres, tulburări de anxietate sau depresie.
Doresc ca toți clienții mei să-și schimbe perspectivele negative asupra multiplelor aspecte ale vieții. Iar asta se poate face prin modificarea gândurilor și comportamentelor care produc suferință, pentru a îmbunătăți calitatea vieții. Dacă eu am reușit, oricine poate!