Servicii: psihoterapie, psihologie clinică, psiho-oncologie

- Evaluarea sănătăţii mintale pentru copii și adolescenți
- Consiliere psihologică și psihoterapie pentru copii și adolescenți
- Evaluarea sănătăţii mintale pentru adulți
- Consiliere şi psihoterapie pentru adulţi
- Psiho-oncologie


Psihoterapie si Consiliere psihologica individuala pentru:
Stres
Atac de panica
Depresia
Traumă și abuz
Anxietate
Pierdere
Doliu
Tulburarea Obsesiv Compulsiva
Tulburarea bipolara
Fobie
Insomnie
Probleme in relatie: cuplu, partener, copii, parinti, prieteni, stări conflictuale;
Dificultati emotionale si de relaționare la copii și adolescenți.

Servicii oferite la Cabinet dar și prin: Mesagerie, Chat live, Telefon, Video

Psihoterapie online

Adauga in cos

Psihoterapia presupune o serie de întâlniri. Numărul ședințelor variază, funcţie de complexitatea problemelor cu care vă confruntați.

Aceste întâlniri se pot desfășura:

- în format clasic

– față în față, la cabinetul nostru din Bacău 

- online - hibrid (atât față în față, cât și online).

În cadrul ședințelor de psihoterapie veți beneficia de ajutor specializat pentru înțelege mai bine ce factori stau la baza problemelor cu care vă confruntați și cum puteți să le depășiți cu succes prin forțe proprii.

Ședințele vă oferă posibilitatea să discutați liber despre lucrurile cele mai importante din viața dvs., să vă exprimați gândurile și emoțiile fără constrângere, având mereu siguranța că ceea ce discutați este confidențial și este folosit în scop terapeutic, pentru a vă cunoaște mai bine și pentru a descoperi adevăratele nevoi și soluții.

În cadrul procesului psihoterapeutic se parcurg trei etape esențiale:

Analiza în profunzime a problemelor cu care vă confruntați, a gândurilor, emoțiilor și comportamentelor care vă împiedică să vă atingeți obiectivele și să vă bucurați de viață.
Construirea unor soluții personalizate, adaptate nevoilor și resurselor dvs. personale.
Oferirea de suport și ghidaj în implementarea soluțiilor identificate și adaptarea lor pe măsură ce sunt puse în practică.

  • More
  • Related Products


Evaluare copii și adolescenți

Adauga in cos

Care sunt obiectivele evaluarii psihologice pentru copii si adolescenti?

1. Stabilirea nivelului de dezvoltare al copilului • Dezvoltarea senzorial-motrica • Dezvoltarea cognitiva • Dezvoltarea socio-afectiva

2. Identificarea eventualelor probleme specifice varstei • Tulburari de atentie si concentrare • Tulburari de atasament • Tulburari de comportament • Anxietate, Depresie, Fobii, etc.

3. Stabilirea potentialului copilului • Identificarea aptitudinilor • Nivelul de inteligenta • Interese scolare si profesionale

Evaluarea sănătăţii mintale pentru adulți

Adauga in cos


Prin serviciul de evaluare a sănătății mentale  veți beneficia de:

- Raport de evaluare psihologică cu rezultatele și concluziile specialistului
- Diagnostic precis pentru problemele de sănătate mentală identificată
- Identificarea factorilor de risc pentru starea curentă de sănătate mentală
- Evaluare de la distanță prin acces online la interviu și chestionare
- Evaluare prin instrumente validate științific

Serviciul de evaluare a sănătății mintale presupune:
1.un interviu clinic ◦interviul se poate desfășura la Cabinet sau online

2.completarea unui set de chestionare psihologice◦chestionarele pot fi completate online sau Cabinet
◦se utilizează teste validate științific

3.comunicarea rezultatelor evaluării psihologice◦rezultatele se comunică într-un raport psihologic
◦(opțional) discutarea rezultatelor în vederea stabilirii unor recomandări


 În cadrul evaluării, în funcție de obiectivele stabilite, pot fi investigate următoarele:
•semne și simptome ale principalelor tulburări de sănătate mentală (ex. tulburare de panică, depresie, fobie socială etc.)
•tipare de gândire nesănătoasă și modalități de contracarare
•emoții și strategii de reglare emoțională
•probleme comportamentale
•probleme de cuplu
•factori psihosociali și de mediu care afectează starea de sănătate
•strategii de coping
•trăsături de personalitate

  • More


Raport psihologic personalizat

Adauga in cos

Rapoartele de evaluare obținute oferă informaţii valide şi relevante pentru luarea deciziilor de intervenţie şi tratament. Primiți acces la teste psihologice selectate de psihoterapeut pentru evaluarea cu precizie a stării actuale.  

Testele psihologice utilizate ȋn cabinetul nostru sunt deţinute cu licenţă şi utilizate conform standardelor și normelor metodologice cerute de Colegiul Psihologilor din România.  Platforma computerizată de evaluare psihologică(CAS++)

Platforma computerizata de evaluare CAS++

CAS++ reprezintă un soft de teste psihologice, fiind un produs computerizat, offline, de evaluare psihologică a adulților, cu posibilitatea utilizării pentru evaluări individualizate, pentru selecție și recrutare de personal sau pentru consiliere în carieră. CAS++ este acreditat de Colegiul Psihologilor din România. Sistemul de evaluare CAS++ conține peste 50 de teste psihologice adaptate și etalonate pe populația din România, grupate în cinci categorii principale:

Aptitudini cognitive,

Aptitudini non-cognitive,

Personalitate și atitudini,

Emoții și comportamente (scale clinice),

Interese și valori.

Terapia de expunere la Realitatea Virtuală

Adauga in cos


Terapia prin expunere este o intervenție psihologică care constă în încurajarea pacienților să „își înfrunte temerile”. Adică expunerea persoanei la obiectul sau situația care îi provoacă anxietate și stres.

În ultimii ani, cel mai răspândit tratament cu cele mai multe dovezi științifice pentru tulburările de anxietate s-a bazat pe tehnici de expunere (Nathan și Gorman, 2007). Acesta constă în a face pacientul să se confrunte cu o situație de care se teme în mod repetat, treptat, sistematic și sub supravegherea unui psihoterapeut.

Ce este terapia de expunere?

Terapia prin expunere este o intervenție psihologică care constă în încurajarea pacienților să „își înfrunte temerile”. Adică expunerea persoanei la obiectul sau situația care îi provoacă anxietate și stres.

Terapia expunerii este un tratament pentru fobii și anxietate care a început în anii 1950. Are rădăcinile în terapia comportamentală, care urmărește să identifice și să ajute la schimbarea comportamentelor autodistructive și nesănătoase.

Există mai multe tipuri de terapie de expunere

Terapia expunerii poate fi efectuată în mai multe moduri și poate varia, de asemenea, în durata de aplicare. Sarcina profesioniștilor din domeniul sănătății este de a ajuta la determinarea tipului adecvat de terapie de expunere pentru pacient, dar și durata ședințelor.

Expunere In vivo. Constă în expunerea pacientului direct la obiectul, situația sau activitatea de care se teme. Prin terapia expunerii pentru fobii, spre exemplu, cineva cu frică de păianjeni este instruit să atingă sau să se apropie de un păianjen.

Expunere în Imaginar. În acest scenariu, pacientul este rugat să-și imagineze obiectul, situația sau activitatea de care se teme. Dacă cineva are tulburare de stres posttraumatică, spre exemplu, terapeutul poate cere pacientului să-și revadă experiența traumatică și să o descrie pentru a putea lucra cu sentimentele de frică.

Expunere în Realitate virtuala. Terapia cu expunere la realitatea virtuală este o opțiune excelentă atunci când recreerea situațiilor din viața reală este dificilă sau imposibil de realizat în afara cabinetului. Mai mult, acest tip de expunere este simțită de client mai puțin amenințător decât o expunere in vivo, iar asta va crește șansa de succes a procesului terapeutic.

Expunere Interoceptivă. Această metodă introduce o serie de sarcini de expunere inofensive care vizează sistemele fizice și fiziologice de care se teme clientul. De exemplu, un client cu tulburare de panică care crede că are un atac de cord poate fi învățat cum în ritmul cardiac crescut nu se află niciun pericol.

Terapia cu expunere la Realitatea Virtuală este la fel de eficientă ca terapia In vivo

Expunerea la realitatea virtuală este un tratament eficient și rentabil pentru toate tulburările de anxietate. Terapia constă în introducerea clientului într-un mediu virtual generat de computer. Din studiile efectuate asupra terapiei de expunere la Realitatea Virtuală s-a demonstrat eficacitatea în reducerea fricii de înălțimi, a fricii de zbor, a fobiilor sociale, dar și a altor tulburări.

Terapia prin expunere la realitatea virtuală este o tehnologie avansată și eficientă care revoluționează lumea sănătății mintale. Dovezile științifice arată că rezultatele obținute sunt chiar mai eficiente decât în terapiile clasice.

Terapia expunerii la Realitatea Virtuală este cea mai eficientă metodă pentru tulburările de anxietate.

  • More