Cabinetul Individual de Psihologie Angelica Agachi vă oferă acces la teste psihologice care pot fi făcute online. Activitatea de pe această pagină este protejată de confidențialitate. Înainte de a face orice test de pe Psiho-Online.ro vă rugăm să citiți pagina Termeni și Condiții. Efectuarea oricărui test psihologic confirmă că ați citit și ACCEPTAT Termenii și Condițiile specifice.

Ce înseamnă testarea psihologică?

Testarea psihologică – sau evaluarea pe baza testelor psihometrice – reprezintă multitudinea măsurătorilor standardizate care au ca scop evidențierea unor trăsături, atitudini sau nivelul unor aptitudini. Unele teste conțin șiruri de afirmații sau întrebări la care fiecare persoană poate răspunde diferit (fără a exista variante de răspuns corecte sau greșite), iar alte teste conțin sarcini de lucru care pot fi rezolvate corect sau greșit.

Testele psihologice utilizate ȋn cabinetul nostru sunt deţinute cu licenţă şi utilizate conform standardelor și normelor metodologice cerute de Colegiul Psihologilor din România.

Angelica Agachi C.I.P. vă oferă testări psihologice online pentru:

Autocunoaştere şi dezvoltare personală

Inscripția antică din Templul lui Apollo din Delphi ne spune simplu: “Cunoaște-te pe tine însuți!” și știm cu toții, specialiști sau nespecialiști, relevanța și importanța acestui lucru. O evaluare complexă, a mai multor aspecte ale abilităților și personalității dumneavoastră poate fi o bună ocazie:
– să vă validați anumite lucruri pe care le știați deja despre propria persoană,
– să înțelegeți mai bine unele reacții, comportamente proprii,
– să vă propuneți anumite schimbări,
– să vă creșteți încrederea în propriile abilități și puncte forte.

Serviciul de testare psihologică online vă pune la dispoziție o serie de instrumente științifice cu ajutorul cărora vă veți putea cunoaște mai bine personalitatea, veți afla cum și de ce reacționați emoțional în diverse situații de viață și în relațiile interumane, vă veți evalua aptitudinile și abilitățile și veți înțelege care sunt punctele dumneavoastră forte și care vă sunt vulnerabilitățile.

Pachetul de teste dedicat scopului de autocunoaștere și dezvoltare personală cuprinde mai multe categorii de teste și veți obține o imagine de ansamblu, dar și de detaliu privind caracteristicile dumneavoastră.

Evaluarea sănătăţii mintale

Motto:
„Fericirea constă, în primul rând, în sănătate.” (George William Curtis)

În conceptul de sănătate, este foarte important să includem și sănătatea mintală, definită conform Organizației Mondiale a Sănătății (2001) ca „starea de bine în care persoana își poate desăvârși abilitățile, se poate adapta la factorii de stres curenți din viața cotidiană, poate să muncească într-un mod productiv și este capabilă să aducă o contribuție comunității în care trăiește” (OMS, 2001). La celălalt capăt al continuumului sănătate-boală se află tulburările mintale, care sunt din ce în ce mai frecvent întâlnite în lumea în care trăim; cercetările arată că prevalența tulburărilor de natură psihologică variază între 12% și 47%, iar riscul de a avea o tulburare mentală pe parcursul vieții variază între 18% și 55%, în funcție de țară (Kessler et al, 2007).

Pentru a ne bucura de viață și de toate oportunitățile ei, sănătatea este o condiție fundamentală, așadar, este esențial să ne menținem starea de sănătate mentală, iar atunci când apar probleme de natură psihologică, cu cât le identificăm și intervenim mai prompt asupra lor, cu atât reușim să diminuăm emoțiile puternice (care ne periclitează existența cotidiană), dificultățile pe plan social, propriile comportamente și atitudini care ne împiedică să ne atingem scopurile, înainte ca acestea să se intensifice și să aibă efecte negative asupra vieții noastre.

Pentru a identifica unde vă aflați pe continuumul sănătate-boală, vă pun la dispoziție un pachet de teste, prin care vă puteți evalua o serie de dimensiuni ale stării de sănătate mentală. În funcție de aceste rezultate, vă voi recomanda un plan de prevenție sau intervenție, după caz.

Selecţie şi evaluare de personal

În viața profesională actuală, participarea la un proces de selecție corect, transparent și bine organizat nu mai este o raritate. Există specialiști în domeniul recrutării și selecției care, în cele mai multe situații, aplică ultimele cercetări în domeniu pentru a alege cea mai bună variantă atât pentru angajator, cât și pentru viitorul angajat. Ambele părți au de pierdut dacă această potrivire nu este benefică atât pentru angajator, cât și pentru angajat. De aceea, o evaluare psihologică profesionistă este inclusă de regulă în procesul de selecție.

Decizia de selecție pe un anume post trebuie luată, bineînțeles, în funcție de mai mulți factori decât doar evaluarea psihologică a unui candidat: experiența profesională, nivelul de cunoștințe de specialitate, disponibilitatea candidatului, negocierile financiare etc. Evaluarea psihologică furnizează informații despre abilitățile, trăsăturile, atitudinile unei persoane care, de cele mai multe ori, atârnă balanța într-o direcție sau alta în funcție de potrivirea cu ceea ce-și dorește angajatorul sau candidatul.

Această funcție a platformei este rezervată psihologilor care gestionează procese de selecție. În calitatea de coordonator al unei selecții, aveți la îndemână posibilitatea de a edita un profil de post dorit, pe baza unei baze de date de peste 1.150 profile ocupaționale realizate de cercetătorii Cognitrom. După evaluare, platforma realizează un procent de potrivire între profilul de post și rezultatele candidaților, precum și o ierarhizare a acestora.

Consiliere şi orientare în carieră

Cariera (= succesiunea de roluri profesionale de-a lungul vieții) are o influență fundamentală asupra modului în care ne trăim viața. Ea ne completează identitatea, ne conferă un anume status social, un anumit stil de viață. Suntem apreciați de ceilalți și ne apreciem pe noi înșine și în funcție de performanțele noastre profesionale. Împlinirea profesională este esențială pentru împlinirea noastră ca oameni. Dimpotrivă, eșecul în carieră se asociază cu emoții negative, abuz de substanțe, depresie, relații personale deteriorate.

În acest context, consilierea și orientarea în carieră sunt de o importanță vitală. Aceste procese vizează asistarea persoanelor, indiferent de vârstă și de momentul vieții active, pentru a lua cele mai bune decizii cu privire la propria carieră. Cu alte cuvinte, consilierea în carieră se adresează deopotrivă elevilor, care fac primele alegeri legate de viitorul lor profesional, și persoanelor adulte, care doresc să își dezvolte cariera sau să se orienteze spre o nouă profesie.

Identificarea și înțelegerea caracteristicilor personale relevante pentru orientarea în carieră (cunoașterea intereselor, abilităților, valorilor, caracteristicilor de personalitate și conturarea profilului vocațional) – reprezintă primul pas și componenta de bază într-un proces de informare și consiliere în carieră. Celelalte componente sunt:
– Explorarea educațională și ocupațională – colectarea informațiilor despre oportunitățile educaționale și ocupaționale;
– Decizia de carieră – alegerea unei opțiuni din mulțimea variantelor disponibile la un moment dat; și
– Promovarea personală – sistematizarea și prezentarea informațiilor despre abilitățile, interesele și experiențele educaționale și profesionale proprii, în vederea atingerii scopurilor de carieră.

Serviciile noastre vă oferă posibilitatea de a realiza acest proces de autocunoaștere în mod ghidat și folosind metode de evaluare riguroase și relevante atât științific, cât și pragmatic. Profilul rezultat în urma evaluării va fi comparat cu cele 1.150 de profile ocupaționale și astfel, veți fi ghidat(ă) către anumite domenii de carieră potrivite abilităților și intereselor descoperite.

Contactați-ne!

Testare și evaluare psihologică

Raport psihologic personalizat