Suntem diferiți, sau identici?

  • Descriere

Fiecare are o anumită preferință culinară. Spre exemplu, dimineața, fiecare dintre noi preferă câte ceva. Unul mănâncă ouă, altul lapte, unii adoră dulciuri pe când alții preferă doar carne, în exces.

Fiecare e unic și mănâncă ori ceea ce îi place, ori alimente cu care corpul său s-a obișnuit, ori pur și simplu mănâncă doar ceea ce-i priește. Sunt oameni care consumă lapte, fără probleme. Alții au intoleranță la lactoză și îi vezi mâncând orice altceva. Unii se feresc de carne, alții de legume.

Suntem diferiți! Un aliment care ție îți priește mie poate să-mi facă rău. Un aliment banal poate face rău unui om pe când un altul se poate înfrupta oricât, fără să aibă probleme.

Tu poți simți plăcere pentru o mâncare sau o idee oarecare, dar se poate foarte bine ca pe mine să nu mă încânte, deloc.

Când ești copil ai nevoie de o alimentație, dar cu când crești mai mare cu atât începi să consumi mai multe alimente care te-ar fi ucis când erai bebeluș. Tinerii consumă unele alimente care îi pot omorî pe bătrâni.

Cu cât crești în vârstă, cu atât dieta se simplifică și se reduce în cantități. Poate că mâncarea pe care tu o consumi cu plăcere acum mie mi se apleacă, pentru că am consumat-o demult!

Suntem diferiți pentru că nevoile noastre diferă atât de mult. Dar, așa cum nevoile și gusturile noastre sunt diverse, tot așa se întâmplă cu ideile, gândurile, emoțiile și sentimentele noastre.

Degeaba îi vei spune unui om să mănânce un anumit aliment. Dacă mâncarea respectivă nu-i priește te va refuza mai mult sau mai puțin elegant. Și cu credințele omului este la fel! Unul crede în ceva în care altul nu crede. Dacă ți se pare ciudat, află că se întâmplă mereu. Pare straniu, dar nu e așa de greu de perceput.

Dacă ție îți place mult fasolea cu ciolan te poți mira: cum poate altuia să nu-i placă așa ceva? Uite că se poate! Dacă adori culoarea verde, de ce te miri că altul preferă roșul? Dacă tu asculți în extaz muzică clasică, de ce un altul nu poate prefera un blues?

Sunt persoane care ajung la Urgență dacă consumă alimente pe care trupul nu le poate tolera, ori li se face rău doar dacă gustă dintr-o mâncare preferată și consumată în exces de alții cărora nu le face râu.

Iubitorilor de sport le pare de neconceput o viață sedentară. Te îndeamnă să te miști, să alergi sau să faci orice altceva presupune efort doar pentru că ei nu pot înțelege că nevoile altora nu sunt aceleași cu nevoile lor.

Și gândurile noastre sunt diferite, chiar dacă se pare că trăim în aceeași realitate. Un om gândește: Ce bine că ninge afară, ce frumos arată zăpada și ce dor mi-a fost de vremea asta rece și de gheață! Un altul se plânge de vreme și-i vine să-și smulgă părul din cap de necaz. Aceeași realitate, alte gânduri, emoții și idei.

Suntem diferiți în preferințe, gusturi și sentimente.

Suntem identici în iubire și suferință! Doar în ele simțim la fel!

Durerea mea este identică cu a oricărui alt om de pe pământ. Poate că nu ne exprimăm la fel, poate că nu gândim identic, dar durerea e aceeași în orice limbă te-ai exprima.

Frica? E aceeași, hidoasă și ascunsă în creier, adânc. Eu pot să mi-o imaginez, în felul meu, așa cum și tu ți-o poți imagina, în modul tău de a simți.

Iubirea mă ține și mă ridică așa cum și pe tine te sprijină mereu!

Dacă vom căuta diferențele dintre noi s-ar putea să nu ne ajungă o viață întreagă ca să le deslușim.

Dar ce ar fi să privim doar cele care ne apropie?

Ți-e dor? Știu cum e.

Ți-e teamă? Dă-mi mâna și hai să pășim împreună pe drumul ce ne separă de ea!

Frica din mintea noastră va dispărea dacă ne vede aproape, împreună!

Frica este construcția noastră mentală! Așa cum noi singuri i-am pus temelii, tot așa, doar noi o putem dărâma!

Suntem diferiți, dar atât de identici!

Dacă îți face rău o mâncare pur și simplu nu o mai prepari, deci nu o mai consumi!

Dacă gândurile sau emoțiile îți fac rău, de ce insiști și le „rumegi” mereu? De ce?