Gândul este energie
Gândul este energie și acționează ca atare. Se manifestă activ și duce la transformare.

Gândul este energie

  • Descriere

Gândul este energie și acționează ca atare. Se manifestă activ și duce la transformare.

Gândul produce emoție. Și emoția este energie. Așa că emoția, la rândul ei produce alt gând. Se intră astfel într-un cerc din care ieși mai greu. Sau poți să nu mai ieși niciodată.

  • gând ⬇️
  • emoție ⬇️
  • gând nou⬇️
  • emoție mai puternică⬇️
  • gând menit să întrețină ⬇️
  • starea emoțională inițială

Cu cât gândul are o vibrație mai joasă, cu atât emoția simțită va fi mai disfuncțională. Spre exemplu: gândul că "persoana X este un ticălos" trezește emoția de furie.
Furia naște următorul gând: "din cauza lui X am fost nedreptățit, din cauza lui nu pot face sau nu am cutare lucru".
Cu noul gând apărut furia crește. Și alimentează alt gând. Acest nou gând aduce și mai multă furie sau ură, frustrare, intoleranță, etc.
Dacă gândul ar aduce doar emoție și atât ar fi bine.
Dar emoțiile produc hormoni specifici în organism. Cu timpul, acești hormoni devin atât de cunoscuți de corp încât și atunci când nu mai vrei să te gândești la ceva anume corpul tot mai cere un gând. Un gând care să producă emoția cu care corpul s-a obișnuit.
E ca la orice adicție. Dacă ani de zile te-ai obișnuit să te gândești la o traumă din trecut și zilnic găsești motive de nemulțumire sau de furie, corpul tău va cere cu disperare hormonul cu care l-ai obișnuit. Așa că mintea ta va fabrica gânduri care să producă emoția cu care corpul este obișnuit.
Ca să știi ce emoții îți dictează viața încearcă să stai câteva minute singur și vezi ce gânduri îți trec prin cap. Acum observă care este emoția ta predominantă. Ce-ți provoacă gândurile? Tristețe? Furie? Vină? Regret? Frică? Îngrijorare? Nemulțumire?
Emoția predominantă îți spune totul despre tine. Ascultă doar.
Starea noastră de sănătate trupească este dată de sănătatea emoțională.
Când ai probleme mari de sănătate ai face orice să dai timpul înapoi, să te vindeci și să fii cum ai fost odată.
Dar, este mai ușor să previi decât să te vindeci!
Este mai simplu să te vindeci emoțional decât să lași emoțiile, prin hormonii care-i produc, să facă dezastru în organismul tău.
Emoțiile negative ne fac rău. Ne blochează. Ne îmbolnăvesc. Ne opresc din creșterea materială și spirituală. Ne ucid.
Nu trebuie să ajungem bolnavi ca să conștientizăm cât de importantă este sănătatea. Vindecându-ne mintea ne păstrăm sănătatea, sau ne vindecăm.
Starea de sănătate emoțională se obține sau se păstrează foarte greu. E nevoie de mult timp. De aceea este bine să ai grijă de tine când ai timp, nu când dezastrul s-a produs, sau când e prea târziu.